08 Mayıs 2008

Online yer imleri

Firefox'un yer imlerini tuttuğu bookmark.html dosyasını her gün yedekleyip, ssh ile her yerden erişebildiğim bir yere kopyalama çabam uzun bir süre önce sona ermişti. Uzun süredir yer imlerime eklediğim linkleri online olarak tutuyorum. Bu işi yapan Firefox eklentisi Delicious Bookmarkshttp://del.icio.us/ sitesine gidip bir kullanıcı hesabı oluşturuyorsunuz. Daha sonra bu  Delicious Bookmarks  eklentisini Firefox'a  kullanıcı hesabınız ile kuruyorsunuz. Bundan sonra eklediğiniz her yer imi sitede kullanıcı hesbınızda tutuluyor. Siteye bir tarayıcı ile girip kullanıcı hesabınızdaki yer imlerini görebileceğiniz gibi farklı bilgisayarlarda Firefox'a kurduğunuz bu eklenti ile yer imleriniz son hali ile bilgisayarınıza geliyor.

Thunderbird ve sistem çekmecesi

Thunderbir'ü Linux'da sistem çekmecesinde kullanmak için mozTrayBiff eklentisini kullanmaya başladım. Görev çubuğunda gereksiz yer işgal etmesinden kurtuldum.

HTML sayfaları RSS gibi takip etmek

Sürekli izlemek istediğim html sayfaları var. Özellikle önemli duyuruların olduğu devlet siteleri. Hala RSS'i keşfedememiş bu siteler güncellendiğinde nasıl haberdar olabilirim diye bir araştırma yaptım. Firefox eklentilerinde Update Scanner'ı buldum. Güncellenen HTML sayfalarınından sizi haberdar ediyor. Firefox'un sağ alt köşesinde küçük bir ok simgesi oluşuyor. Bu simge renklendiği zaman anlıyorsunuz ki takip ettiğiniz bir sitede güncelleme yapılmış. Siteye girdiğinizde güncellenen metinleri sarı rekte işaretlenmiş olarak görüyorsunuz. Böylece sürekli takip ettiğiniz siteye girip yeni bir duyuru var mı diye bakmaktan kurtulmuş oluyorsunuz. Şimdilik benim takip ettiğim siteler şunlar:

Genel Sağlık Sigortası Duyuruları
Genel Sağlık Sigortası Medula duyuruları

Önemli duyuruların yapıldığı bu sitelerin RSS'i keşfetmesi dileğiyle...